28 februarie, Ziua Protecției Civile din România

Vineri, 01 Martie 2013Constanța

28 februarie Ziua Protectiei Civile din Romania | imaginea 1 ISU Constanţa a organizat, joi, 28 februarie a.c., festivitatea dedicată aniversării a 80 ani de atestare documentară a Protecţiei Civile în România. Activitatea a început cu un ceremonial militar urmat de serviciul religios şi s-a încheiat cu un concurs de desene pe tema situaţiilor de urgenţă „Cu viaţa mea apăr viaţa!”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a organizat, joi, 28 februarie a.c., festivitatea dedicată aniversării a 80 ani de atestare documentară a Protecţiei Civile în România.

Activitatea a început cu un ceremonial militar urmat de serviciul religios şi s-a încheiat cu un concurs de desene pe tema situaţiilor de urgenţă „Cu viaţa mea apăr viaţa!”, la care au participat elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 19 Constanţa.

28 februarie Ziua Protectiei Civile din Romania | imaginea 2 Cu același prilej, pentru activitatea desfăşurată în ultimul an, trei dintre cadrele inspectoratului au fost recompensate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu diplome de excelenţă, diplome ce au fost înmânate de către prefectul judeţului Constanţa – Eugen Bola. Militarii recompensaţi sunt:

  • maistru militar principal Horaţiu Viorel Constantin – pirotehnician în cadrul Formaţiunii de Protecţie Civilă;
  • plutonier major Florin Ciocîrlan – subofiţer operativ în cadrul Staţiei de Pompieri Tuzla;
  • plutonier Paula Anghel – subofiţer tehnic principal în cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice.

De asemenea, preoţii care au oficiat slujba religioasă au sfinţit şi autospecialele de stins incendii, descarcerare şi ambulanţele SMURD din curtea Detaşamentului de Pompieri Constanţa – Palas.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.