80 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile din România

Vineri, 01 Martie 2013Călărași
Autor: Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu

80 de ani de la infiintarea Protectiei Civile din Romania | imaginea 1 Joi, 28 februarie, începând cu orele 10.00, la reşedinţa ISU Călăraşi s-a desfăşurat „Ziua porţilor deschise”, manifestare prilejuită de sărbătorirea a 80 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile din România. Pompierii militari s-au bucurat la activitatea organizată cu ocazia acestei Zile de prezenţa a peste 200 de elevi din cadrul mai multor şcoli din judeţ

În data 28 februarie, începând cu orele 10.00, la reşedinţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a desfăşurat „Ziua porţilor deschise”, manifestare prilejuită de sărbătorirea a 80 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile din România. Cu această ocazie, a sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile din România, pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” au desfăşurat mai multe activităţi cu tematică specifică privind popularizarea şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum şi la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

Totodată, cei care au fost de această dată oaspeţii pompierilor militari, elevi de şcoală primară, gimnaziu şi liceu, au aflat mai multe despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă precum: incendii, cutremure, inundaţii şi descoperirea de elemente de muniţii rămasă neexplodată. Celor peste 200 de copii prezenţi la manifestare le-au fost distribuite pliante şi ghiduri informative privind modul de comportare în momentul producerii unor situaţii de urgenţă, aceştia arătându-se a fi interesaţi de subiectele prezentate de către cadrele Inspecţiei de Prevenire.

80 de ani de la infiintarea Protectiei Civile din Romania | imaginea 2 Cu această ocazie, la reşedinţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi au fost desfăşurate mai multe activităţi specifice, care au avut menirea de a prezenta invitaţilor echipamentul şi tehnica de intervenţie din dotarea serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, dar şi cele mai noi autospeciale şi alte accesorii folosite în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Au fost efectuate de către echipajele specializate ale pompierilor şi câteva exerciţii demonstrative, iar copii au vrut să testeze şi ei pentru câteva clipe echipamentele şi accesoriile pompierilor, au folosit pistoalele de înaltă presiune, echipamentele de avertizare - sonorizare ale autospecialelor, au făcut fotografii alături de cele mai noi echipamente, cât şi cu Maya (câinele pompierilor destinat misiunilor de căutare/salvare persoane din diferite medii).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.