Acoperişuri în flăcări - Necazul vine pe coșul de fum

Sâmbătă, 30 Martie 2013Covasna
Autor: Plt. Tolvaj Marian-Marius

Acoperisuri in flacari  Necazul vine pe cosul de fum | imaginea 1 Sâmbătă, 23 martie a.c., în jurul orelor 13.40, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost informat despre producerea unui incendiu la acoperişul unui bar de pe strada Kos Karoly din mun.Sf. Gheorghe.

Un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe s-a deplasat la locul indicat şi a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Pompierii militari au localizat focarul şi au izolat incendiul pentru a împiedica extinderea flăcărilor la întreg acoperișul.

Duminică, 24 martie a.c., în jurul orei 02:00, un alt apel la 112 anunța un incendiu produs la acoperișul unei case de locuit din localitatea Pachia. Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Sf. Gheoghe, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Telechia și Covasna au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga locuință.

În urma incendiului au ars acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp. În ambele situații, cauza probabilă de incendiu o reprezintă efectul termic provenit de la un coş de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Acoperisuri in flacari  Necazul vine pe cosul de fum | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.