Autospecialele șenilate au fost dislocate în județele grav afectate de zăpadă

Luni, 25 Martie 2013București

Autospecialele senilate au fost dislocate in judetele grav afectate de zapada | imaginea 1 Din ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă dr. Ioan BAȘ, autospecialele șenilate și autospeciale de transport victime multpile au fost dislocate în județele grav afectate de viscol și zăpadă.

Sâmbătă, 23 martie a.c., inspectorul general al I.G.S.U., general de brigadă dr. Ioan Baș, a dispus dislocarea, în regim de urgență, a șenilatei si autospecialei de transport şi victime multiple, de la Mureș la Botoșani. Măsura a fost luată în sprijinul efectivelor aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Botoșani, angrenate în misiunile de salvare generate de fenomenele meteorologice înregistrate în zona de competență. Astfel, după un drum de șapte ore, autospeciala de intervenție a ajuns la destinație, fiind pregătită să vină în sprijinul persoanelor aflate în dificultate.

În același context, luni, 25 martie a.c., având în vedere avertizarea meteorologică emisă pentru perioada următoare, Inspectorul General al I.G.S.U., general de brigadă dr.Ioan Baş a dispus dislocarea autospecialei pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi a celei cu capacitate mărite de trecere (şenilată) de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dolj, respectiv Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, la Detaşamentul Alexandria din judeţul Teleorman.

Măsura a fost dispusă în scopul asigurării răspunsului operativ în zonele potenţial a fi afectate, deservind atât zona de competenţă a unităţii beneficiare, cât şi pe cea a Inspectoratului Judeţean Olt. De asemenea, pentru eficientizarea misiunilor, la nivelul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, au fost activate grupele operative şi asigurată rezerva de personal, pregătită să intervină în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele afectate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.