Avansări în grad de ziua Protecției Civile

Vineri, 01 Martie 2013Alba

Avansari in grad de ziua Protectiei Civile | imaginea 1 Cu prilejul zilei de 28 februarie – Ziua Protecţiei Civile din România, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba - Detaşamentul de pompieri Alba Iulia s-au desfăşurat activităţi cu accent pe prezentarea tehnicii specifice protecţiei civile (în domeniile pirotehnic, N.B.C.R., adăpostire, evacuare, etc.), un ceremonial militar şi “Ziua Porţilor Deschise”.

La această activitate au fost prezente oficialităţi ale judeţului: subprefectul Cornel Murg, preşedintele Ion Dumitrel şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba – Florin Roman, reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ, cadre ale inspectoratului şi elevi de la şcolile din municipiul Alba Iulia cărora, le-a fost prezentată tehnica din domeniul protecţiei civile.

Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, a fost înaintat înainte de termen: în grad de colonel – lt.col. Vintilă Nelu. Prin Ordin al Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a fost înaintat înainte de termen: în gradul de plutonier adjutant – plt.maj. Buta Daniel. A fost înaintat în mod excepţional: în gradul de plutonier major – plt. Boca Ioan. Prin Ordin al Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost oferite diplome de excelenţă pentru trei cadre militare ale ISU Alba, astfel: Col. Pintea Felix, Mr. Guia Adrian, Plt. Zinca Florin.

Cu această ocazie au fost acordate diplome aniversare instituţilor din judeţ, cadrelor militare în rezervă şi inspectorilor de protecţie civilă de la primăriile din judeţ. Totodată, pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională, i s-a conferit Medalia „Bărbăţie şi Credinţă”, primului adjunct al ISU Alba col. Cornel Oprişa.

Avansari in grad de ziua Protectiei Civile | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.