Copii în vizită la pompieri

Duminică, 17 Martie 2013Hunedoara

Copii in vizita la pompieri | imaginea 1 Joi, 14 martie a.c., 22 de copii ai clasei a III –a de la Şcoala Generală Andrei Şaguna din Deva au participat la I.S.U. Hunedoara la o acţiune de informare, ce are ca scop formarea de la o vârstă fragedă a comportamentului preventiv în situaţii de urgenţă.

Copii au aflat prin intermediul unor discuţii interactive care sunt principalele tipuri de risc care ameninţa siguranţa şi bunurile populaţiei precum şi în ce condiţii se apelează numărul unic de urgenţă 112. Elevii au urmărit cu interes şi un material filmat de prevenire intitulat “Focul prieten şi duşman” prin care li s-a explicat, într-un limbaj accesibil lor, care sunt sursele de producere a unui incendiu, măsurile de prevenire a acestora şi care sunt mijloacele de intervenţie în asemenea situaţii.

Momentul aşteptat cu nerăbdare de copii a fost prezentarea tehnicii de intervenţie de ultimă generaţie intrată de curând în dotarea inspectoratului. Elevii au urcat în autospecialele roşii de pompieri şi au fost curioşi să afle cum funcţionează uneltele şi accesoriile acestora. Înainte de plecare, elevii au primit din partea angajaţilor I.S.U., care se ocupă cu pregătirea populaţiei, fluturaşi conţinând mesajele celor două campanii desfăşurate de I.G.S.U. şi E-ON România, intitulate „FOC. Flăcările omoară copii” şi „RISC. Improvizaţiile sunt catastrofale”.

Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, mr. Viorel Demean a susține că astfel de activități de prevenire în care sunt cooptați cei mici, se vor intensifica, în perioada următoare urmând ca, în fiecare săptămână să fie invitată câte o clasă la sediul ISU Hunedoara. Mr. Viorel Demean crede că micuţii sunt mult mai receptivi la mesajele cu conţinut educativ în domeniul situaţiilor de urgenţă decât adulţii, ei fiind cei care pot contribui la crearea unei culturi preventive în familiile lor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.