De Ziua Protecției Civile, a fost inaugurat un nou modul SMURD, la Baru

Vineri, 01 Martie 2013Hunedoara

De Ziua Protectiei Civile a fost inaugura un nou modul SMURD | imaginea 1 Inaugurarea celui de-al 11-lea modul SMURD din judeţul Hunedoara, la Baru, s-a suprapus cu un alt eveniment important pentru pompierii militari, mai exact, aniversarea a 80 de ani de la înfiinţarea unei structuri indispensabile pentru siguranţa cetăţenilor, Protecţia Civilă din România. Raionul operativ al Gărzii de Intervenţie Baru şi implicit al echipajului SMURD va cuprinde patru comune.

Noul modul SMURD va deservi comunele Baru, Băniţa, Pui şi Sălaşu de Sus, împreună cu cele 30 de sate arondate, numărul total al locuitorilor deserviţi fiind de peste 11.000. În alocuțiunea rostită cu prilejul acestui fericit eveniment de către inspectorul șef al ISU Hunedoara mr. Viorel Demean acesta a precizat: "Povestea de succes a SMURD-ului în judeţul Hunedoara a început în anul 2005, având un singur scop: crearea unui serviciu public de prim ajutor medical de urgenţă calificat. În prezent, în judeţul nostru sunt operaţionalizate 10 module de prim-ajutor calificat, 8 dintre acestea desfăşurându-şi activitatea în cadrul subunităţilor inspectoratului, iar 2 în structura autorităţilor publice locale, mai exact în municipiul Vulcan şi oraşul Simeria, toate modulele fiind dotate cu ambulanţe de tip B2. La acestea se adaugă, inaugurarea celui de-al 11 modul SMURD din judeţul Hunedoara, care se suprapune peste un alt eveniment important pentru noi, mai exact, aniversarea a 80 de ani de la înfiinţarea unei structuri indispensabile pentru siguranţa cetăţenilor, Protecţia Civilă din România."

SMURD Baru, prima victorie în slujba vieții

La nici două ore de la operaţionalizarea echipajului de prim ajutor medical calificat de la Garda de Intervenţie Baru, acesta a fost solicitat, în localitatea Băniţa, pentru asistarea şi transportul la spital al unei tinere aflate în travaliu. Paramedicii s-au deplasat cu ambulanţa tip B2, la adresa indicată, unde au acordat asistenţă medicală unei paciente, de 36 de ani, în stare stabilă dar care prezenta dureri puternice întrucât se afla în ultima perioadă a sarcinii. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul din Petroşani unde a fost preluată de medicii specialişti, care au ajutat-o, ulterior, să aducă pe lume o fetiţă sănătoasă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.