Detașamentul de Pompieri Deva, la 75 de ani de la înfiinţare

Sâmbătă, 30 Martie 2013Hunedoara

Detasamentul de Pompieri Deva  la 75 de ani de la infiintare | imaginea 1 Aniversarea a 75 de ani de la înfiinţarea Detaşamentului de Pompieri din Deva a fost sărbătorită de luptătorii cu focul, specialiştii în descarcerare, salvări din medii ostile vieţii sau scafandri împreună cu membrii comunităţii.

La Detaşamentul din Deva ziua de vineri, 29 martie a.c., a fost o zi de sărbătoare. Totodată, ea a fost declarată o Zi a Porţilor Deschise, ocazie cu care zeci de deveni, majoritatea şcolari, au fost interesaţi să afle în ce constă munca unui pompier şi mai ales care sunt caracteristicile echipamentelor de intervenţie.

Cu această ocazie a fost organizată o expoziţie cu tehnica de intervenţie aflată în dotarea Detaşamentului, majoritatea fiind autospeciale de ultimă generaţie achiziţionate prin Programul Operaţional Regional.

Înfiinţarea la 1 aprilie 1938 a Unităţii de pompieri militari în Garnizoana Deva, care a preluat misiunea de la formaţia de pompieri voluntari, reprezintă un moment important în istoria pompierilor hunedoreni. La acea vreme, comandant al Secţiei Pompierilor Militari din Deva a fost numit plutonierul Caloianu Iamandi, care a preluat de la Stoica Mihai, comandantul pompierilor civili clădirea situată, în municipiu, pe strada George Coşbuc, locaţie în care pompierii militari din Deva activează şi astăzi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.