Elemente de muniţie neexplodate, descoperite la Ciocârlia

Duminică, 10 Martie 2013Ialomița

Elemente de munitie neexplodate descoperite la Ciocarlia | imaginea 1 Cinci proiectile de diferite calibre, extrem de periculoase, au fost descoperite de un cetăţean pe un teren agricol de pe raza localităţii Ciocârlia. Evenimentul a fost anunţat prin SNUAU 112 ieri, în jurul orei 10.00, iar la faţa locului s-a deplasat echipajul pirotehnic din cadrul inspectoratului, care a acţionat pentru ridicarea, transportul şi distrugerea elementelor de muniţie într-un poligon special amenajat.

În scopul prevenirii unor evenimente negative determinate de găsirea de către cetăţeni a elementelor de muniţie neexplodate, rămase în urma conflagraţiilor mondiale, ISU Ialomița şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa a organizat în localitatea Sudiţi, unde de-a lungul timpului au fost găsite nenumărate elemente de muniţie, o acţiune de informare şi educare preventivă a populaţiei, desfășurată cu sprijinul autorităţilor locale din această unitate administrativ teritorială.

Având în vedere numărul mare de misiuni de asanare a terenului de muniţia găsită neexplodată din ultima perioadă, reamintim cetăţenilor că, în cazul descoperirii unor astfel de elemente, să alerteze de urgenţă organele de poliţie din localitate sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin apelarea numărului de urgenţă 112, să evite lovirea, manipularea şi transportarea muniţiilor descoperite şi să asigure paza zonei până la sosirea forţelor de intervenţie. O manipulare incorectă, de către persoane neautorizate, poate duce la iniţierea focoaselor şi implicit la detonarea acestora, putând provoca astfel importante pagube materiale, rănirea persoanelor sau chiar pierderea de vieţi omeneşti.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.