Elevi alături de pompieri de Ziua Protecției Civile

Vineri, 01 Martie 2013Bihor

Elevi alaturi de pompieri de Ziua Protectiei Civile | imaginea 1 Joi, 28 februarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a deschis larg porţile tuturor subunităţilor din judeţ, de această dată, nu pentru a permite forţelor de intervenţie să gonească în ajutorul celor aflaţi într-o situaţie de urgenţă, ci pentru a primi vizita celor pe care îi protejează.

Ziua Porţilor Deschise, ocazionată de „Ziua Protecţiei Civile din România”, a debutat cu lecţia de informare preventivă, în cadrul căreia vizitatorii au învăţat care sunt principalele tipuri de riscuri ce se pot manifesta la nivelul judeţului nostru şi modul în care trebuie să se comporte în cazul declanşării acestora, după care, cei mari şi cei mici deopotrivă, au fost iniţiaţi în tehnicile de acordare a primului ajutor.

Elevii au fost încântaţi de exerciţiile demonstrative desfăşurate de pompierii militari, în special de operaţiunea de salvare a unei persoane de la înălţime (de la nivelul etajului 2), cu ajutorul scării culisabile şi a accesoriilor din dotare. Victima a fost adusă rapid şi în siguranţă la sol, ceea ce a declanşat aclamaţii din partea spectatorilor. Bineînţeles, nu a lipsit angrenarea copiilor în exerciţiile de stingere a incendiilor, aceştia participând cu entuziasm la "operaţiune".

Curiozitatea vizitatorilor a fost evidentă şi în ceea ce priveşte tehnica de luptă, pompierii militari explicându-le tuturor cu răbdare şi pe înţelesul fiecărei categorii de vârstă, dotările autospecialelor, componenţa echipamentelor şi utilitatea lor în perpetua şi nobila misiune de salvare a vieţii şi bunurilor populaţiei. 

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.