Incendiu la o casă de locuit din Voşlăbeni

Sâmbătă, 30 Martie 2013Harghita

Incendiu la o casa de locuit din Voslabeni | imaginea 1 Pompierii militari harghiteni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Voșlăbeni. Focul, izbucnit din cauza unui burlan metalic de fum neprotejat termic, a dus la aprinderea acoperișului locuinței.

Marți, 26 martie a.c., la ora 16.26, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din comuna Voşlăbeni, strada Principală. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje (un ofiţer şi 11 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 120 mp, la tavanul din grinzi, acoperit cu vată minerală şi prezenta pericol de extindere la întreaga casă. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 1740.

În incendiu au ars: acoperişul cu învelitoare din ondulină şi astereală din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, circa 100 mp din izolaţia de vată minerală şi grinzi din lemn, precum şi obiecte de mobilier. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul metalic de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, ce a dus la aprinderea lemnului din apropiere. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 40.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.