Incendiu la o casă de locuit din Voşlăbeni

Sâmbătă, 30 Martie 2013Harghita

Incendiu la o casa de locuit din Voslabeni | imaginea 1 Pompierii militari harghiteni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Voșlăbeni. Focul, izbucnit din cauza unui burlan metalic de fum neprotejat termic, a dus la aprinderea acoperișului locuinței.

Marți, 26 martie a.c., la ora 16.26, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din comuna Voşlăbeni, strada Principală. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje (un ofiţer şi 11 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 120 mp, la tavanul din grinzi, acoperit cu vată minerală şi prezenta pericol de extindere la întreaga casă. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 1740.

În incendiu au ars: acoperişul cu învelitoare din ondulină şi astereală din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, circa 100 mp din izolaţia de vată minerală şi grinzi din lemn, precum şi obiecte de mobilier. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul metalic de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, ce a dus la aprinderea lemnului din apropiere. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 40.000 lei.

Galerie imagini