Intervenţie pirotehnică

Sâmbătă, 30 Martie 2013Călărași

Interventie pirotehnica | imaginea 1 Un cetăţean din Călăraşi a descoperit în zona Combinatului Siderurgic, pe marginea unui şanţ, un proiectil exploziv de calibru 152 mm – (muniţie rămasă neexplodată). Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

Miercuri, 27 martie a.c., ora 10.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi s-a deplasat în zona Combinatului Siderurgic (în spatele fabricii de oxigen), pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 152 milimetri.

Respectivul proiectil exploziv a fost descoperit pe un teren viran, proprietate aparţinând domeniului public al localităţii, pe marginea unui şanţ, de către un cetăţean din municipiul Călăraşi, Nicolae C. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită pe marginea şanţului, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112.

Specialiştii pirotehnişti au intervenit rapid la faţa locului cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.