Proiectil exploziv descoperit în curtea unui liceu din Panciu

Duminică, 10 Martie 2013Vrancea

Proiectil exploziv descoperit in curtea unui liceu din Panciu | imaginea 1 Miercuri, 6 martie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost anunţată prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 că în curtea Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu s-au descoperit muniţii neexplodate.

Specialiştii pirotehnişti s-au deplasat imediat la faţa locului şi au identificat un proiectil exploziv de calibru 152 mm. Acesta a fost descoperit de muncitorii unei societăţi comerciale care efectuau săpături în curtea unităţii de învăţământ, la cca. 1 metru sub pământ. Aceştia au procedat în mod corespunzător şi au sistat lucrările, anunţând evenimentul la numărul unic de urgenţă 112. În astfel de cazuri, o simplă manevrare incorectă poate produce adevărate tragedii. Echipa de specialişti pirotehnişti a interzis accesul în zona unde a fost descoperit proiectilul şi a cercetat amănunţit perimetrul pentru a se asigura că nu mai sunt alte elemente de muniţie rămase neexplodate.

Proiectilul exploziv provenea din timpul celui de-al doilea război mondial şi a fost ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii ulterioare. Având în vedere pericolul la care se expun cetăţenii în momentul descoperirii elementelor de muniţie neexplodate, reamintim că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare pot fi încă active. De asemenea, este interzisă introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice sau folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte. Imediat ce s-au descoperit elemente de muniţii neexplodate, trebuie apelat numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112.

Proiectil exploziv descoperit in curtea unui liceu din Panciu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.