Râul Dorna - supravegheat de pompieri

Duminică, 17 Martie 2013Suceava

Raul Dorna  supravegheat de pompieri | imaginea 1 Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava condusă de inspectorul şef, col.dr. Burlui Ion, împreună cu un ofiţer şi 15 subofiţeri de la Detaşamentul Vatra Dornei, au intervenit, marți, 12 martie a.c., pe râul Dorna, între localităţile Podu Coşnei şi Poiana Stampei pentru deblocarea albiei râului de zăpoarele de gheaţă.

Intervenţia a fost anevoioasă deoarece s-a intervenit cu mijloace de primă intervenţie din dotare (motofierăstraie, bărci pneumatice, căngi şi cordiţe de salvare) în condiţiile instabilităţii zăpoarelor de gheaţă. După mai bine de cinci ore de eforturi susţinute, s-a reuşit înlăturarea pericolului de inundaţii pentru locuinţele şi terenurile din zona râului. A fost înlăturat pericolul de inundații din cauza zăpoarelor de gheaţă pe râul Dorna şi pâraiele Teşna şi Bancu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.