Coșul de fum neizolat a mai făcut o victimă

Marți, 02 Aprilie 2013Bihor
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Cosul de fum neizolat a mai facut o victima | imaginea 1 Pompierii militari bihoreni au intervenit, din nou, pentru stingerea unui incendiu izbucnit din cauza unui coș de fum neprotejat termic. Din păcate, proprietara casei în vârstă de 82 de ani, s-a stins intoxicată cu fumul degajat de incendiu.

În cursul nopţii de luni, 1 aprilie a.c., spre marţi, 2 aprilie a.c, în jurul orei 01.45, pompierii militari ai Gărzii Tinca au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă situată în satul Oşand, comuna Husasău de Tinca. Pompierii au ajuns cu greutate la locul intervenției, mai bine de 7 km din traseul parcurs, între centrul de comună Husasău de Tinca și satul Oșand, fiind un drum de pamânt desfundat de capriciile vremii și plin de gropi de dimensiuni mari care au făcut dificil accesul mașinilor de intervenție.

Ajunși la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, pompierii militari ai Gărzii 3 Tinca, sub comanda plt. maj. Alin Anca - șeful gărzii de intervenție și stingere, au procedat de urgenţă la căutarea eventualelor victime, realizând concomitent și dispozitivul de intervenţie. La fața locului s-au deplasat și comandantul Grupului 3 de Intervenție Salonta - lt. col. Marius Smolinschi și locțiitorul comandantului Detașamentului de Pompieri Salonta - lt. Călin Vancea.

Cosul de fum neizolat a mai facut o victima | imaginea 2 Se pare că incendiul, pornit din zona bucătăriei în care funcționa o sobă cu acumulare de căldura, a fost sesizat chiar de proprietara casei, o femeie în vârstă de 82 de ani. Bătrâna a urcat în podul locuinței cu o găleată cu apă în încercarea disperată de a stinge flăcările. Fumul dens degajat de incendiu i-a fost însă fatal. Militarii au găsit-o căzută în podul casei. Deși au evacuat-o rapid predând-o echipajului de prim ajutor calificat al subunității, din nefericire, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate, femeia a decedat.

Cauza probabilă a producerii nefericitului eveniment a constituit-o efectul termic creat de un coş de fum neprotejat corespunzător față de materialele din jur. Burlanul metalic al sobei străbătea, fără nicio protecţie termică atât tavanul din lemn al bucătăriei cât şi podul locuinţei.

Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la celelalte încăperi ale casei. Au ars în incendiu, patru metri pătraţi tavan din lemn, doi metri pătraţi acoperiş şi o uşă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.