Incendiu la o societate comercială

Joi, 11 Aprilie 2013Călărași

Incendiu la o societate comerciala | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au intervenit în cartierul Livada, pe strada Locomotivei, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu violenţă şi cu fum dens la nivelul unui sediu de firmă. Pompierii au reuşit să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 40.000 de lei.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei persoane neidentificate care locuia provizoriu într-o clădire dezafectată şi care a folosit un mijloc de încălzire improvizat, generând un incendiu care s-a propagat la sediul societăţii comerciale aflat în imediata vecinătate

Luni, 8 aprilie a.c., ora 18.04, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, în cartierul Livada, pe strada Locomotivei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei clădiri dezafectate şi a unui imobil P + M, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale din Călăraşi.

La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă şi mult fum la nivelul structuri clădirii construită pe două nivele (parter şi mansardă), pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi.

Incendiu la o societate comerciala | imaginea 2 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei persoane neidentificate, care locuia provizoriu într-o clădire dezafectată lângă sediul societăţii comerciale afectat, şi care a folosit un mijloc de încălzire improvizat (sobă cu plită improvizată), generând un incendiu care s-a propagat cu repeziciune la imobilul din apropiere. Jarul ar fi căzut din soba improvizată pe materiale textile depozitate în apropierea acesteia provocând arderea. Focul s-a propagat rapid la o canapea şi la acoperişul clădirii dezafectate, ulterior fiind cuprins de flăcări şi acoperişul imobilului învecinat

Trei echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ două ore şi 45 de minute.

În urma incendiului au fost deterioraţi pereţii respectivului spaţiu de firmă, au ars elemente de mobilier, circa 300 kg hârtie (dosare, documente), a fost deteriorată aparatură electronică şi de calcul (calculatoare, multifuncţionale, imprimante), mai multe uşi şi ferestre, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 40.000 de lei, echipajele profesioniste de stingere reuşind să salveze, printr-o intervenţie eficientă, bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului la celelalte bunuri din imediata apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.