Intervenţie pirotehnică

Vineri, 19 Aprilie 2013Călărași

Interventie pirotehnica | imaginea 1 Un angajat al unui centru de colectare a fierului din Călăraşi a descoperit în momentul în care sorta materialele primite de la diverşi cetăţeni mai multe proiectile explozive şi elemente de muniţie rămasă neexplodată. Specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

Joi, 18 aprilie a.c., ora 10.30, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi a fost solicitat să se deplaseze în zona combinatului siderurgic, la un centru de colectare a materialelor feroase, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul mai multor proiectile explozive şi a altor elemente de muniţie.

Interventie pirotehnica | imaginea 2 Respectivele proiectile explozive şi elemente de muniţie (2 proiectile explozive de 152 mm, 2 proiectile explozive de 120 mm, un proiectil exploziv de 100 mm, un proiectil exploziv de 75 mm, o grenadă defensivă de mână şi alte 23 de elemente de muniţie) au fost descoperite de către un angajat al societăţii comerciale (cu obiect de activitate – colectarea materialelor feroase) în timp ce sorta materialele primite de la diverşi cetăţeni.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată găsită printre celelalte deşeuri metalice, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112. Specialiştii pirotehnişti au intervenit rapid la faţa locului cu o autospecială şi au ridicat muniţia rămasă neexplodată, pe care au depozitat-o în vederea distrugerii ulterioare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.