Măsuri preventive de apărare împotriva inundaţiilor, la Gârcov

Duminică, 07 Aprilie 2013Olt

Masuri preventive de aparare impotriva inundatiilor la Garcov | imaginea 1 Sectorul Dunării care traversează judeţul Olt este în aceste zile sub incidenţa unei avertizări de Cod Portocaliu. Se preconizează creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de apărare.

Pentru gestionarea cât mai eficientă a situaţiilor de urgenţă care pot apărea în localităţile riverane Dunării, la sediul ISU Olt funcţionează Comandamentul Operaţional care are în componenţă reprezentanţi ai ISU Olt, IPJ Olt, IJJ Olt şi STPF Olt.

Din informaţiile primite de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Corabia şi Gârcov, la ora 16.00, la miraport Corabia a fost înregistrată o cota de 602 centimetri, cu 2 centimetri peste cota de pericol. Sunt inundate în oraşul Corabia 65 de hectare de păşune apartinând Primăriei Corabia şi 18 hectare de pădure. În comuna Gârcov suprafaţa inundată este de 215 hectare de păşune şi două hectare de teren intravilan care include şi două grădini ale cetăţenilor. Toate suprafeţele inundate, inclusiv cele două grădini, se află situate în zona inundabilă a Dunării.

Masuri preventive de aparare impotriva inundatiilor la Garcov | imaginea 2 30 de pompieri, 12 poliţişti de frontieră, 6 jandarmi şi 10 membri ai SVSU Gârcov folosind peste 1500 de saci cu nisip şi folie de polietilenă au construit un dig de apărare a celor două case care pot fi afectate cu o lungime de aproximativ 150 de metri liniari. În cele două gospodării locuiesc şase persoane, fiind identificate locuri unde acestea să poată fi cazate daca situaţia o va impune.

La toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă se asigură serviciul de permanenţă şi au fost activate Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

Masuri preventive de aparare impotriva inundatiilor la Garcov | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.