150 hectare de vegetație uscată cuprinse de flăcări

Luni, 13 Mai 2013Maramureș

150 hectare de vegetatie uscata cuprinse de flacari | imaginea 1 Aproximativ 150 hectare de vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări în zona Vârfului Pleșca. Pompierii maramureșeni s-au luptat cu flăcările încercând, cu eforturi considerabile, să țină situația sub control.

Duminică, 12 mai a.c., nu mai puţin de 4 ofiţeri şi 31 de subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare şi de la Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei, alături de 4 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Deseşti, împreună cu 3 angajaţi ai Direcţiei Silvice Maramureş au luptat mai bine de 9 ore (între 11.40 şi 20.45) cu un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în zona vârfului Pleşca, de pe raza satului Mara.

Flăcările au afectat o suprafaţă de circa 150 de hectare. Incendiul s-a declanşat, probabil, din cauza unui foc deschis.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.