Distrugere munitie

Miercuri, 22 Mai 2013Bihor

Distrugere munitie | imaginea 1 În cursul zilei de miercuri, 22 mai a.c., pe raza comunei Hidişelu de Sus, în locul numit „Păşunea Mierlău”, s-a desfăşurat o acţiune de distrugere, prin explozie controlată, a muniţiilor neexplodate, identificate şi ridicate de către formaţiunea de protecţie civilă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor.

În perioada mai 2012 - mai 2013, echipajul pirotehnic a desfăşurat, pe raza întregului judeţ, un număr de 55 operaţiuni de asanare de muniţie rămasă neexplodată din perioada celor două conflagraţii mondiale. În cadrul acestor misiuni, specialiştii piriotehnişti au identificat, ridicat şi depozitat în condiţii de siguranţă: 58 proiectile de artilerie, 18 bombe aruncător, şapte grenade, o mină antitanc şi 2391 cartuşe şi elemente de muniţie.

Operaţiunea de distrugere a celor 2475 muniţii şi elemente de muniţie, începută la ora 09.00 şi coordonată de șeful Compartimentului de Protecție Civilă, lt.col. Hodişan Viorel, s-a finalizat cu succes la ora 13.00.

Distrugere munitie | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.