Explozie într-un bloc din cartierul devean Dacia

Luni, 13 Mai 2013Hunedoara

Explozie intr un bloc din cartierul devean Dacia | imaginea 1 În cursul nopțîi de 2 spre 3 mai, a.c., a avut loc o deflagrație într-un apartament situat la etajul al patrulea al unui bloc de locuințe de pe Aleea Romanilor, din municipiul Deva.

La solicitarea locatarilor blocului, sosită prin intermediul numărului unic de urgență 112, pompierii deveni au deplasat în zonă o autospecială de stins incendii de capacitate medie, o ambulanță Smurd și o autospecială de primă intervenție.

Explozia nu a fost urmată de un incendiu însă suflul acesteia a rănit grav proprietarul apartamentului, în vârstă de 55 de ani, și a generat multiple daune. Cea mai notabilă dintre acestea fiind dislocarea efectivă a peretelui exterior al unei camere.

Explozie intr un bloc din cartierul devean Dacia | imaginea 2 Din fericire, în afara bărbatului rănit, căruia paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor, predându-l mai apoi, în stare stabilă și conștient, echipajului de ambulanță cu medic sosit în sprijin, niciun alt locatar nu a suferit arsuri sau traumatisme în urma deflagrației.

În plus nu s-a impus evacuarea locatarilor blocului deoarece, se pare, structura de rezistență a imobilului nu a fost afectata. Suflul exploziei, generată cel mai probabil de o scurgere de gaz provenită de la un aragaz, a dislocat geamurile și ușile apartamentului situat sub cel în care s-a produs deflagrația, nicio persoană nefiind ranită deoarece proprietarii lipseau de acasă.

Explozie intr un bloc din cartierul devean Dacia | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.