Flăcări în anexe

Vineri, 03 Mai 2013Bihor

Flacari in anexe | imaginea 1 În dimineaţa zilei de joi, 25 aprilie a.c., în jurul orei 04.40, Detaşamentul de Pompieri Marghita a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Cuzap, comuna Popeşti.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent la o construcţie anexă (bucătărie de vară), existând pericolul extinderii acestora la locuinţa aflată în imediata apropiere. Timp de aproximativ o oră şi 30 minute, pompierii militari au acţionat, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Popeşti, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului ce cuprinsese o mare parte din dependinţă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost cel mai probabil provocat de efectul termic generat de echipamente de iluminat amplasate necorespunzător faţă de materialele combustibile, proprietarul fixând un bec în apropierea unei grămezi de paie pe care erau aşezaţi pui de pasăre, în scopul încălzirii acestora.

Pagubele înregistrate au constat în elemente de mobilier, o fereastră, două uşi de lemn, aproximativ 80 metri pătraţi de acoperiş şi cinci pui de pasăre. Echipajele de pompieri au reuşit să împiedice propagarea incendiului la locuinţă, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.