Inaugurarea Detaşamentului de Pompieri Bolintin Deal

Miercuri, 22 Mai 2013Giurgiu

Inaugurarea Detasamentului de Pompieri Bolintin Deal | imaginea 1 Vineri, 17 mai a.c., în localitatea Bolintin Deal din judeţul Giurgiu a avut loc festivitatea de inaugurare a Detaşamentului de Pompieri Bolintin Deal, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu.

Evenimentul s-a bucurat de participarea secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Constantin Cătălin Chiper, coordonatorului SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, comanda inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ioan Baş, prim-adjunctului I.G.S.U., locotenent colonel Daniel Dragne, precum şi a oficialităţilor locale şi judeţene.

Detaşamentul de Pompieri Bolintin Deal a luat fiinţă prin redislocarea Detaşamentului de Pompieri Mihai Bravu în localitatea Bolintin Deal, fapt ce a îmbunătăţit semnificativ calitatea intervenţiei în situaţii de urgenţă, prin optimizarea timpului de răspuns la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate.

Inaugurarea Detasamentului de Pompieri Bolintin Deal | imaginea 2 „Înfiinţarea acestei structuri operative şi-a dovedit pe deplin eficienţa, echipajele din componenţa acesteia intervenind cu promptitudine, ori de câte ori comunitatea din raionul de intervenţie a avut nevoie de ajutor. Adresez mulţumiri celor care au susţinut demersul nostru, armonizându-se cu obiectivele instituţiei – salvarea vieţii semenilor şi bunurilor acestora”, a menţionat inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ioan Baş, la festivitatea inaugurală.

De la operaţionalizarea sa, din noiembrie 2012, şi până în prezent, forţele şi mijloacele detaşamentului au intervenit la peste 390 situaţii de urgenţă, din care 325 solicitări de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.