Inaugurarea dispeceratului comun ISU – SAJ

Miercuri, 22 Mai 2013Covasna

Inaugurarea dispeceratului comun ISU SAJ | imaginea 1 Vineri, 17 mai a.c.. a avut loc inaugurarea dispeceratul comun al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă„Mihai Viteazul” al judeţului Covasna şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Acesta va funcționa în sediul ISU Covasna, acolo unde vor fi preluate apelurile de urgenţă 112 din competenţa celor două structuri.

Scopul principal al dispeceratului comun este acela de a soluţiona cât mai eficient situaţiile de urgenţă sesizate pe teritoriul judeţului, reducerea timpilor de reacţie şi creşterea capacităţii operaţionale a unităților de intervenţie.

Cea de-a 27 inaugurare din ţară a dispeceratului comun ISU – SAJ a avut loc în prezenţa secretarului de stat - Dr. Raed Arafat, inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență – General de brigadă dr.Ioan Baş, oficialităţi locale și județene.

Inaugurarea dispeceratului comun ISU SAJ | imaginea 2 Realizat în baza dispoziţiei comune a Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, proiectul are ca scop eficientizarea dispecerizării şi coordonării unitare a resurselor umane şi materiale, armonizarea procedurilor de lucru specifice gestionării urgenţelor în vederea acordării asistenţei medicale de urgenţă şi primului-ajutor calificat în fază prespitalicească, îmbunătăţirea intervenţiei medicale de urgenţă şi realizarea unui management unitar de preluare a cazurilor la nivel judeţean.

Pentru urgenţele medicale, ce presupun intervenţia echipajelor SMURD şi/sau Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ), apelurile sunt preluate de operatori medicali, activitatea acestora fiind coordonată de un medic sau asistent. Beneficiul sistemului constă în faptul că apelurile de urgenţă, care implică intervenţia echipajelor menţionate, vor fi gestionate în cadrul acestui dispecerat, prin alertarea directă a echipajelor de prim- ajutor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.