Incendiu de pădure

Vineri, 03 Mai 2013Covasna

Incendiu de padure | imaginea 1 În cursul zilei de joi, 25 aprilie a.c., dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat despre faptul că un incendiu de pădure s-a produs în zona localitatăţii Arcuş.

La localizarea şi stingerea incendiului au participat 15 de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe şi personal din cadrul Ocolului Silvic Privat Hatod.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă focul deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 6 ha de vegetaţie uscată şi molidiş în vârstă de 3-6 ani.

Eforturile de lichidare a incendiului de către pompierii militari au durat aproximativ 6 ore şi au dus la salvarea pădurii de răsinoase cu o vechime de peste 60 de ani.

Personal din cadrul ocolului silvic a rămas în zonă pentru supraveghere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.