Incendiu de vegetație uscată soldat cu rănirea unei persoane

Luni, 13 Mai 2013Bihor

Incendiu de vegetatie uscata soldat cu ranirea unei persoane | imaginea 1 Un incendiu de vegetație uscată ce ar fi putut fi catalogat lesne de către necunoscători drept unul "banal", s-a transformat într-unul de proporții curpinzând un adăpost de animale și soldându-se cu rănirea gravă a unei persoane. El a fost lichidat cu profesionalism de militarii Stației de Pompieri Ștei.

În cursul nopţii de sâmbătă, 11 mai a.c., spre duminică 12 mai a.c., între orele 01.45-02.35, echipajele Staţiei de Pompieri Ştei, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Nucet, au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un adăpost de animale situat în localitatea Băiţa.

Evenimentul a fost cel mai probabil generat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise, flăcările ce au cuprins vegetaţia uscată din jurul focarului, extinzându-se ulterior la un grajd din lemn. Incendiul s-a soldat cu rănirea unui bărbat, care fusese surprins de flăcări în timp ce dormea în aer liber, în apropierea adăpostului de animale.

Incendiu de vegetatie uscata soldat cu ranirea unei persoane | imaginea 2 Echipajul de prim ajutor calificat al subunităţii de pompieri a acordat îngrijirile necesare victimei, în vârstă de 42 ani, care prezenta arsuri de gradul II şi III la nivelul mâinilor şi al spatelui, transportându-l ulterior la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuş. Ca urmare a producerii incendiului, a ars o suprafaţă de aproximativ patru metri pătraţi din construcţia de lemn.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.