Incendiu la mansarda unui bloc de locuinţe din municipiul Huşi

Duminică, 12 Mai 2013Vaslui

Incendiu la mansarda unui bloc de locuinte din municipiul Husi | imaginea 1 Un incendiu puternic s-a produs sâmbătă, 11 mai a.c., puţin după ora 14.00, la mansarda unui bloc de locuinţe din municipiul Huşi. Pompierii militari au intervenit prompt încercând să limiteze proporțiile dezastrului.

La locul evenimentului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie şi o ambulanţă S.M.U.R.D. de la Secţia de pompieri Huşi. Având în vedere amploarea şi locul producerii incendiului, în sprijinul pompierilor huşeni au fost trimise două autoscări mecanice şi alte două autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentele Vaslui şi Bârlad, precum şi grupa operativă a inspectoratului condusă de inspectorul şef, colonel Neculai Olaru.

Incendiu la mansarda unui bloc de locuinte din municipiul Husi | imaginea 2 La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu violenţă la întreaga mansardă, pe o suprafaţă de aproximativ 1.100 metri pătraţi (12 apartamente, din care patru nelocuite). Forţele de intervenţie au reuşit să evacueze toate cele 35 de persoane care se aflau în imobil în momentul izbucnirii incendiului şi să salveze alte 48 de apartamente din ansamblul de locuiţe.

Intervenţia, care a durat trei ore şi jumătate şi la care au participat aproape 50 de pompieri, a fost una complexă şi dificilă, atât din cauza suprafeţei mari afectate de incendiu, a înălţimii la care acesta s-a produs, cât şi din cauza flăcărilor puternice şi a degajării mari de căldură.

Pe timpul nopţii, o autospecială de lucru cu apă şi spumă a rămas în supraveghere pentru a evita reaprinderea incendiului. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este în curs de stabilire.

Incendiu la mansarda unui bloc de locuinte din municipiul Husi | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.