O lumânare lăsată nesupravegheată, a stins viața unei fetițe

Duminică, 12 Mai 2013Vrancea

O lumanare lasata nesupravegheata  a stins viata unei fetite | imaginea 1 Joi, 9 mai a.c., în jurul orei 01.15, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat I.S.U. – Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu la izbucnit la gospodăria numitei Anghelina F. din satul Helşteu, comuna Gura Caliţei, unde o persoană era posibil să fie rămasă în interior.

Prima intervenţie a fost asigurată, conform procedurilor existente, de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, imediat deplasându-se la faţa locului trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă S.M.U.R.D., cât şi un echipaj de la S.A.J. Vrancea.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, atât la nivelul acoperişului locuinţei, cât şi în interiorul acesteia. În momentul izbucnirii flăcărilor, în locuinţă se aflau patru persoane, un adult şi trei copii. Străbunica acestora, împreună cu fratele mai mare, un băiat în vârstă de 6 ani, au reuşit să părăsească imobilul la timp. Un alt băiat, în vârstă de 5 ani a suferit arsuri uşoare la nivelul membrelor superioare şi inferioare, a fost preluat de echipajul S.A.J. şi transportat la spital, fiind în afara oricărui pericol.

O lumanare lasata nesupravegheata  a stins viata unei fetite | imaginea 2 Unul dintre vecini a intrat în casa incendiată imediat ce a observat flăcările şi i-a salvat viaţa. Din nefericire, o fetiţă în vârstă de 3 ani a rămas în interiorul locuinţei. Pompierii au intrat în casă şi au găsit-o în unul din dormitoare, în pat. Aceasta era în stop cardiorespirator, fiind intoxicată cu monoxid de carbon, echipajul S.M.U.R.D. aplicându-i manevre de resuscitare, însă, din păcate, fără succes. Fetiţa a fost declarată decedată de medicul de pe ambulanţa SAJ.

Echipajele de pompieri au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, precum şi pentru protejarea gospodăriilor învecinate. În urma acestuia au ars acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 40 mp, bunuri de mobilier aflate în interior şi s-au deteriorat pereţii celor două camere şi ai holului. Imobilul nu era racordat la reţeaua publică de alimentare cu energie electrică, iar în urma cercetărilor efectuate s-a constatat că, cel mai probabil, o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată a stat la baza producerii acestei tragedii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.