Pompierii din Orăştie implicaţi în lichidarea şi limitarea propagării unui incendiu izbucnit la deşeuri menajere depozitate la periferia municipiului

Miercuri, 22 Mai 2013Hunedoara

Pompierii din Orastie implicati in lichidarea si limitarea propagarii unui incendiu izbucnit la deseuri menajere depozitate la periferia municipiului | imaginea 1 Marți, 21 mai a.c., în jurul orei 16.00, pompierii Detaşamentului din Orăştie au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la deponeul de deşeuri menajere din municipiul Orăştie. Cele două echipaje de pompieri cu autospeciale cu apă şi spumă ajunse, în doar câteva minute, la locul incendiului au constatat că acesta se manifesta pe o arie de aproximativ 800 metri patraţi, generând un fum înecăcios.

Timp de mai bine de 8 ore pompierii au acţionat pentru lichidarea focarelor, intervenţia lor fiind îngreunată de vântul care a suflat cu putere în zonă, favorizând dezvoltarea incendiului.

Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, mr. Viorel Demean, a dispus, încă de marți, 21 mai a.c., un control la societatea care administrează deponeul de deşeuri menajere de la marginea municipiului Orăştie, inspectorii de prevenire aplicând o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei pentru neorganizarea activităţii de intervenţie la incendiu.

Pompierii din Orastie implicati in lichidarea si limitarea propagarii unui incendiu izbucnit la deseuri menajere depozitate la periferia municipiului | imaginea 2 În dimineața zilei de miercuri, 22 mai a.c., incendiul a fost reiniţiat, manifestându-se pe o arie de aproximativ 100 mp, pentru stingerea acestuia fiind implicaţi pompieri ai Detaşamentului din Orăştie şi ai Gărzii de Intervenţie Geoagiu. Militarii au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o motopompă. În plus, s-a acționat şi cu un buldoexcavator pentru îndepărtarea deşeurilor din zonele care fumegau.

Cel mai probabil, incendiul la groapa de gunoi a municipiului Orăştie a fost generat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.