Comemorare eroilor pompieri

Vineri, 14 Iunie 2013București

Comemorare eroilor pompieri | imaginea 1 Joi, 13 iunie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – general de brigadă dr. Ioan BAŞ, a participat la manifestarea comemorativă dedicată eroilor pompieri căzuţi la datorie de-a lungul timpului, oferind PREZENTULUI adevărate repere de curaj, devotament, dedicaţie şi patriotism.

Cu această ocazie, au fost depuse coroane de flori la monumentul ridicat în cinstea militarilor care au purtat cu cinste blazonul de pompier, situat în curtea bisericii Sf. Gheorghe de pe Calea Plevnei din Capitală.

În semn de cinstire şi preţuire a memoriei predecesorilor noştri, oficialului IGSU i s-au alăturat Secretarul de Stat pentru situaţii de urgenţă şi prefecturi în Ministerul Afacerilor Interne - domnul Constantin Cătălin Chiper, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti.

În România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de Sărbătoare Naţională a Poporului Român.

Evenimentul este marcat la această dată prin organizarea ceremonialelor militare şi religioase în cimitire şi opere comemorative de război, de interes naţional şi local.

Cinstirea memoriei celor care au scris cu sângele ISTORIA în lupta pentru credinţă, libertate, apărarea ţării şi neamului românesc şi protejarea mormintelor acestora sunt datorii sacre ale fiecăruia dintre noi.

Monumentul funerar din marmură, ridicat în curtea lăcaşului de cult, la care an de an pompierii militari depun coroane de flori, a fost sfinţit la 150 de ani de când în cimitirul din curtea bisericii Sf. Gheorghe- Plevna au fost înmormântaţi, cu toate onorurile, doi ofiţeri şi 47 de soldaţi pompieri, căzuţi la datorie în timpul confruntărilor cu turcii din 13 septembrie 1848.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.