Două incendii provocate de trăsnet

Duminică, 30 Iunie 2013Covasna

Doua incendii provocate de trasnet | imaginea 1 O fabrică de mobilă şi o gospodărie au fost afectate de incendii provocate de descărcările electrice înregistrate joi, 27 iunie a.c.. Astfel, la ora 18:15, la o fabrică de mobilă din comuna Brateş, a izbucnit un incendiu soldat cu pagube materiale, la care a intervenit Detaşamentul de pompieri Sfântu Gheorghe cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, alături de două echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Brateş şi Covasna.

Intervenția pompierilor militari și voluntari a dus la înlăturarea pericolului extinderii flăcărilor la întreaga construcţie, astfel că în incendiu au ars circa 50 l de lac şi alte utilaje depozitate.

Tot joi, la ora 18:19, dispeceratul comun ISU - SAJ al judeţului Covasna a fost informat despre producerea unui incendiu la o şură din localitatea Zăbala.

Doua incendii provocate de trasnet | imaginea 2 La intervenţia de localizare şi lichidare a incendiului au fost angrenate forţe ale Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zăbala şi cetăţeni ai comunei care au sprijinit pompierii.

În urma incediului au fost afectate grajdul si şura în proportie de 80%, iar din interiorul şurii au ars circa 6 tone de fân şi aproximativ 10 mc de lemne pentru foc.

În ambele evenimente nefericite nu s-au înregistrat victime, iar cauza izbucnirii celor două incendii este trăsnetul

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.