Garaje, subsoluri, mai multe străzi, o locuinţă şi o gospodărie inundate în urma unei ploi torenţiale

Vineri, 14 Iunie 2013Hunedoara

Garaje  subsoluri  mai multe strazi  o locuinta si o gospodarie inundate in urma unei ploi torentiale | imaginea 1 Centrul şi Nordul judeţului Hunedoara s-a aflat, luni, 10 iunie a.c., în intervalele orare 15.15 – 16.15 şi 16.40 - 17.40 sub incidenţa avertizării cod portocaliu de fenomene meteo periculoase caracterizate de averse de ploaie care au depăşit 40 litri pe metru patrat, grindină, vânt şi descărcări electrice.

Conform avertizării, ploaia torenţială a căzut în cantităţi mari suprasolicitând reţeaua de canalizare a municipiului Deva. Apa care nu a fost preluată de canalizare a ajuns într-o casă de pe strada Ady Endre, în 6 garaje situate pe străzile Aleea Salcâmilor şi Ioan Corvin, în 3 subsoluri ale unui bloc, unei instituţii publice şi unui magazin. În plus, s-a circulat cu dificultate pe mai multe străzi din Deva şi pe DN 7, acestea fiind inundate temporar.

În satul hunedorean Popeşti, situat în comuna Cârjiţi, torenţii scurşi de pe versanţi au pătruns în 7 curţi.

Garaje  subsoluri  mai multe strazi  o locuinta si o gospodarie inundate in urma unei ploi torentiale | imaginea 2 Pentru îndepărtarea efectelor generate de ploaia torenţială au fost dislocate în zonele afectate 1 motopompă transportabilă, 7 motopompe, 4 autospeciale şi 1 autocamion precum şi forţe însumând 33 subofiţeri şi 3 ofiţeri. Alături de pompieri au fost implicate în intervenţiile de evacuare a apei şi efective ale Apaprod Deva şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Deva. În plus, ca urmare a furtunii care a afectat nordul judeţului, un cartier din Brad a rămas fără curent electric.

Acţiunile de intervenţie au fost coordonate din teren de prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu şi inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, maior Viorel Demean. În timpul atenţionării cod portocaliu, inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, maior Viorel Demean, a dispus efectuarea unei verificări la primăria Cârjiţi, localitate care a fost afectată de ploaia torenţială, întrucât edilii nu au putut fi contactaţi telefonic pe perioada atenţionării, nu a fost asigurată permanenţa la sediul primăriei şi nici nu s-a pregătit intervenţia în contextul ploilor torenţiale. Pentru nerespectarea acestor prevederi legale primarul comunei Cârjiţi va fi sancţionat contravenţional.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.