Hala în flăcări

Duminică, 30 Iunie 2013Bihor

Hala in flacari | imaginea 1 În cursul dimineţii zilei de joi, 27 iunie a.c., în jurul orei 04.25, un apel primit pe numărul unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” cu privire la producerea unui incendiu la o societate comercială situată în Oradea, pe strada Clujului. La adresa indicată de apelant au fost mobilizate de urgenţă echipajele de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea şi echipajul de prim ajutor calificat al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la locul producerii evenimentului, flăcările se manifestau violent în interiorul unei magazii amenajate în incinta unei hale, existând riscul extinderii acestora la clădirile situate în apropiere. Acţionând operativ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pompierii militari au reuşit să localizeze şi să lichideze incendiul în limitele găsite, înlăturând pericolul propagării acestuia la construcţiile învecinate şi la un autotren încărcat cu butelii. De asemenea, forţele de intervenţie au evacuat, din incinta clădirii afectate, patru butelii, împiedicând astfel producerea unei deflagraţii.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un mijloc de încălzire (aerotermă) nesupravegheat ori supraîncălzit.

Pagubele înregistrate au constat în 12 metri pătraţi perete OSB, un punct de încălzire ulei pe o suprafaţă de circa nouă metri pătraţi, o aerotermă şi 20 de butoaie de PVC. Din fericire, nu a existat nicio persoană rănită.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.