Incendiu, cu risc de propagare la două case, lichidat de pompierii deveni

Joi, 20 Iunie 2013Hunedoara

Incendiu  cu risc de propagare la doua case  lichidat de pompierii deveni | imaginea 1 Luni, 17 iunie a.c., în jurul orei 8.00, Garda de intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Deva s-a deplasat cu 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă precum şi cu o ambulanţă SMURD la un incendiu, sesizat prin 112, la o casă situată pe strada G. Doja, din municipiul Deva.

Ajunsă la locul incendiului echipa de intervenţie, alcătuită din 20 de pompieri şi paramedici, a constatat că focul se manifesta la întreg acoperişul, cu o suprafaţă de aproximativ 100 metri patraţi, a unei anexe şi la aproximativ 10 metri patraţi din acoperişul, pe structură din lemn, a casei construită în prelungirea anexei.

Pompierii au acţionat cu 3 linii de furtun, depunând eforturi deosebite pentru stoparea propagării incendiului la întregul acoperiş al casei şi al unui alt imobil situat la doar câteva zeci de centimetri de anexa cuprinsă de flăcări.

Incendiu  cu risc de propagare la doua case  lichidat de pompierii deveni | imaginea 2 Concomitent cu operaţiunile de stingere a incendiului, echipajul de prim-ajutor a acordat asistenţă medicală la două persoane, unei femei de 79 de ani şi unui bărbat de 80 de ani, care au suferit atacuri de panică. Cei doi se aflau în casă în momentul izbucnirii incendiului, fiind evacuaţi din locuinţă de o rudă.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră alte două ore acţionându-se pentru îndepărtarea oricăror surse şi mijloace de reiniţiere a incendiului.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise, primul material care a ars fiind plantele furajere depozitate într-un şopron care avea acoperişul comun cu anexa.

În incendiu au fost distruse acoperişul anexei, mobilierul din aceasta, aproximativ 500 de kilograme de fân şi 500 kilograme de porumb.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.