Lanuri de grâu distruse de foc

Miercuri, 26 Iunie 2013Teleorman

Lanuri de grau distruse de foc | imaginea 1 La sfârșitul săptămânii trecute, joi, 20 iunie a.c., mai multe lanuri de grâu au fost distruse de flăcări, incendiile manifestându-se pe raza localităților Troianul și Turnu Măgurele. Primul incendiu a izbucnit la ora 10.57, la un lan de grâu, proprietatea unui operator economic de pe raza comunei Troianul, suprafața afectată fiind de cca. 2ha.

Intervenția rapidă a pompierilor militari roșioreni, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, a condus la localizarea și lichidarea focului în mai puțin de 30 de minute, reușindu-se astfel salvarea altor culturi de grâu și porumb, aflate în imediata apropiere. Valoarea bunurilor distruse a fost apreciată la suma de 18000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 30000 de lei. Din cercetările efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din cauza unui foc în aer liber lăsat nesupravegheat, acesta fiind folosit pentru distrugerea unor ambalaje de carton. Vântul puternic a favorizat propagarea cu rapiditate a incendiului la cultura de grâu aflată în imediata apropiere. La această intervenție nu s-au înregistrat victime.

Lanuri de grau distruse de foc | imaginea 2 Al doilea incendiu s-a manifestat la aproximativ 2 ha de grâu nerecoltat și cca. 3 ha de miriște, pe raza municipiului Turnu Măgurele, proprietarii fiind Anghel C. (1 ha), Vasile S. (0,5 ha) și Gheorghe S. (0,5 ha), în jurul orei 12.05. La această intervenție au participat pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, cu o autospecială de lucru cu apă și sumă și un echipaj format din 6 subofițeri și un ofițer.

Cu toate că intervenția a fost îngreunată de starea drumului (aproape impracticabil), rafalele de vânt și temperatura ridicată, incendiul a fost localizat și lichidat în mai puțin de o oră, fiind salvate bunuri de peste 80000 de lei, reprezentând culturile agricole din imediata apropiere.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit faptul că incendiul a izbucnit de la un foc în aer liber, folosit pentru arderea unor resturi menajere de către o persoană necunoscută, scânteile fiind purtate de vânt în lanul de grâu. Nu au fost înregistrate victime.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.