Muniţie activă, rămasă din al doilea război mondial, asanată într-un cartier din muncipiul Petroşani

Miercuri, 05 Iunie 2013Hunedoara

Munitie activa  ramasa din al doilea razboi mondial  asanata intr un cartier din muncipiul Petrosani | imaginea 1 Sâmbătă, 1 iunie a.c., în jurul orei 13.00, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, a fost solicitată să ridice un element de muniţie descoperit pe strada Venus, din municipiul Petroşani.

Proiectilul a fost găsit de locatarii blocului în timp ce efectuau lucrări de amenajere a zonei verzi. Din fericire, aceştia nu au lovit muniţia şi nici nu au ridicat-o preferând să solicite ajutorul pompierilor pirotehnişti care, la o primă analiză, au constatat că lovitura de aruncător, de calibru 82 milimetri, era activă putând detona în orice moment.

Munitie activa  ramasa din al doilea razboi mondial  asanata intr un cartier din muncipiul Petrosani | imaginea 2 Muniţia provenind, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial a fost extrasă din pământ, de echipa pirotehnică echipată corespunzător pentru asemenea operaţiuni şi apoi transportată, în condiţii de siguranţă, la un depozit special amenajat. Proiectilul va fi distrus în cadrul primei misiuni de asanare a muniţiei din acest an.

Cu această ocazie, I.S.U. Hunedoara reaminteşte că muniţia descoperită nu trebuie atinsă, lovită, demontată sau mişcată din loc şi nici nu trebuie predată centrelor de colectare a fierului vechi.

Munitie activa  ramasa din al doilea razboi mondial  asanata intr un cartier din muncipiul Petrosani | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.