Peste 50 de hectare de teren în flăcări

Joi, 20 Iunie 2013Călărași

Peste 50 de hectare de teren in flacari | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acţionat pe raza localităţii Floroaica, comuna Vâlcelele, pentru lichidarea unui incendiu de mirişte, care se manifesta cu violenţă pe o suprafaţă de 52 de hectare. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unor scântei mecanice produse la nivelul unui utilaj agricol, care efectua lucrări de recoltare într-un lan de orz

Pompierii au reuşit să salveze culturi agricole în valoare de aproximativ 240.000 de lei, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 10.000 de lei

Luni, 17 iunie a.c., ora 17.08, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acţioneze pe raza localităţii Floroaica, comuna Vâlcelele, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei suprafeţe agricole de aproximativ 52 de hectare. (50 de hectare de mirişte şi 2 hectare de orz), terenul respectiv aparţinând unei societăţi cu profil agricol.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă, vântul ajutând la propagarea focului, care s-a extins rapid, fiind cuprinse de flăcări aproximativ 50 de hectare de mirişte şi circa 2 hectare de orz.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unor scântei mecanice produse la nivelul unui utilaj agricol, care efectua lucrări de recoltare într-un lan de orz.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 60 de minute.

În urma incendiului au ars: o suprafaţă de două hectare cultivată cu orz şi aproximativ 50 de hectare de mirişte şi vegetaţie uscată.

Valoarea pagubelor a fost estimată în acest caz la valoarea de aproximativ 10.000 de lei, echipajul profesionist de stingere reuşind să salveze, printr-o intervenţie promptă şi eficientă, bunuri materiale în valoare de aproximativ 240.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului la celelalte culturi agricole din solele învecinate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.