Anexe în flăcări

Vineri, 26 Iulie 2013Vrancea

Anexe in flacari | imaginea 1 4 anexe gospodăreşti din localitatea Străoane au fost cuprinse de flăcări vineri, 26 iulie a.c. Patru echipaje de pompieri militari în colaborare cu S.V.S.U. şi cetăţenii din localitate au acţionat timp de cca. 4 ore pentru stingerea incendiului.

Primul apel care anunţa evenimentul s-a primit la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. în jurul orei 13.20, şi imediat au plecat către locul indicat două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu, în sprijinul lor sosind apoi alte două autospeciale de stins incendii, una din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, iar alta de la Punctul de Lucru Soveja.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, cu violenţă, la mai multe anexe gospodăreşti. S-a acţionat atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protejarea construcţiilor învecinate. Alipită de una din magaziile cuprinse de flăcări era amplasată o casă de locuit, iar în imediata apropiere erau alte imobile. Datorită intervenţiei, s-a împiedicat propagarea flăcărilor şi la gospodăriile învecinate.

Proprietara uneia din cele două gospodării a suferit arsuri la nivelul feţei şi membrelor superioare şi a fost preluată de echipajul S.M.U.R.D. sosit la faţa locului. Lucreţia Z., în vârstă de 83 ani, a refuzat însă transportul la spital după ce paramedicii i-au acordat primul ajutor medical.

Anexe in flacari | imaginea 2 Intervenţia pompierilor a fost dificilă, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile din alcătuirea imobilelor, cât şi suprafaţa mare afectată de incendiu. În urma acestuia au ars la proprietatea numitului Ion Z. Astereala din lemn a două magazii pe o suprafaţă de cca. 85 mp, plafonul din lemn pe aproximativ 60 mp şi s-au deteriorat pereţii din paiantă. De asemenea, au ars 15 mc lemne de foc şi bunuri de uz casnic şi gospodăresc depozitate în interior. La proprietatea învecinată, în care funcţionase în trecut sucursala unei bănci a ars astereala din lemn a două anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de cca 60 mp, plafonul din lemn pe aceeaşi suprafaţă şi s-au deteriorat pereţii din paiantă.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de jar sau scântei provenite de la un sistem de gătit defect ori neizolat corespunzător.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.