Incendiu de proporții la o fabrică de ciocolată

Luni, 08 Iulie 2013Bihor
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Incendiu de proportii la o fabrica de ciocolata | imaginea 1 Un incendiu de proporții a izbucnit duminică, 7 iulie a.c., în jurul orei 15.00, la o fabrică de ciocolată din municipiul Beiuș. Peste 30 de pompierii militari ai Secției Beiuș, acționând cu 3 autospeciale de stingere s-au luptat ore întregi cu flăcările și fumul dens. După lichidarea incendiului pompierii militari au rămas în continuare să supravegheze locul pentru a preveni o reizbucnire a focului.

Incendiul a fost sesizat de un angajat care, în urma unei pene de curent, venise să repornească niste utilaje. "Când am ajuns aici nu se vedea nimic din afară.Am intrat linistit înauntru și abia când am deschis magazia totul s-a înecat cu un fum dens." - spune angajatul fabricii. A chemat pompierii, care, deși au ajuns rapid la locul intervenției, n au mai putut stopa propagarea flăcărilor. Întreg acoperișul de țiglă metalică a fost cuprins de foc, ulterior prăbușindu-se. Cei peste 30 de militari ai Secției Beiuș s-au luptat ore întregi cu flăcările și fumul dens. Dintre aceștia, 13 au participat la intervenție deși era tura lor liberă. Unul dintre ei a fost chiar conducătorul operațiunii lt. Alin Stanciu - locțiitorul comandantului Sectiei Beiuș, alături de comandantul Grupului 3 de Intervenție Salonta, lt.col. Marius Smolinschi.

Incendiu de proportii la o fabrica de ciocolata | imaginea 2 Militarii au acționat pentru stingerea flăcărilor care se manifestau cu violență atât în interiorul halei în care erau depozitate cartoane, dar și la întreg acoperișul clădirii. Ei au reușit să evite propagarea flăcărilor la o altă hală lipită de clădirea în flăcări și la care incendiul amenința să se extindă. Focul a distrus întreaga clădire compusă din magazie și birouri. Pompierii militari au ajutat angajații firmei să salveze din zona de birouri aparatura electronică dar și diverse obiecte de mobilier și obiecte de birotică.

Cauza incendiului urmează a fi stabilită în zilele ce urmează.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.