Intervenţie la incendiu de vegetaţie uscată

Vineri, 12 Iulie 2013Călărași

Interventie la incendiu de vegetatie uscata | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acţionat pe raza localităţii Modelu, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 2000 de metri pătraţi. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetaţiei uscate.

Pompierii au reuşit în acest caz să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 de lei, neînregistrându-se pagube

Miercuri, 10 iulie a.c., ora 15.13, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acţioneze pe raza localităţii Modelu, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit la nivelul unei suprafeţe de aproximativ 2000 de metri pătraţi, pe un teren aparţinând unei societăţi cu profil agricol din localitate.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă, vântul ajutând la propagarea focului, care s-a extins rapid, fiind cuprinsă de flăcări o suprafaţă de aproximativ 2000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetaţiei uscate.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 20 de minute. În urma incendiului a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 2000 de metri pătraţi, neînregistrându-se pagube materiale.

Echipajul profesionist de stingere a salvat, printr-o intervenţie promptă şi eficientă, bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului la culturi agricole şi alte bunuri materiale aflate în imediata învecinate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.