Intervenţie pirotehnică

Vineri, 12 Iulie 2013Călărași

Interventie pirotehnica | imaginea 1 Un angajat al unei societăţi private din Călăraşi a descoperit, în timp ce săpa un şanţ în incinta întreprinderii, un proiectil perforant de calibru 85 milimetri – (muniţie rămasă neexplodată). Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt la faţa locului şi a înlăturat pericolul.

Miercuri, 10 iulie a.c., ora 13.15, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat în zona combinatului siderurgic, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil perforant de calibru 85 milimetri.

Respectivul proiectil perforant a fost descoperit pe o proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale, în timp ce acesta efectua săpături în incinta întreprinderii. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit rapid la faţa locului cu o autospecială şi au ridicat proiectilul perforant, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.