Inundaţii: Misiune contra-cronometru încheiată cu succes

Luni, 01 Iulie 2013Călărași

Inundatii  Misiune contra cronometru incheiata cu succes | imaginea 1 În urma precipitațiilor abundente care au depășit 130l/mp, o sută de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Barbu Știrbei" Călăraşi au fost angrenaţi, timp de aproximativ 15 ore, într-o misiune contra-cronometru de salvare a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti, afectate de inundaţii, în 4 localităţi din județ.

Echipaje specializate de pompieri militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au acţionat timp de 15 ore pentru evacuarea apei, din peste 100 de gospodării şi mai multe obiective economice şi sociale, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente căzute într-un interval îndelungat de timp, peste 130 litri/metru pătrat.

În urma ploilor torenţiale abundente, ce au căzut pe teritoriul judeţului Călăraşi, dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” a fost anunţat despre producerea a peste 100 de situaţii de urgenţă în localităţile: Olteniţa, Călăraşi, Budeşti şi Frumuşani.

Astfel, echipaje specializate de pompieri profesionişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au fost solicitate, prin apelul unic de urgenţă 112, să acţioneze duminică, 30 iunie a.c., pentru evacuarea apei acumulate în exces, în urma precipitaţiilor abundente, pe raza localităţilor: Olteniţa (obiective afectate de inundaţii – complex spital, sediu judecătorie, complex comercial, complex servicii comunitare, 30 de case, 50 de gospodării, 18 străzi); Budeşti (obiective afectate de inundaţii - 2 case, 19 gospodării, 9 străzi), Călăraşi (obiective afectate de inundaţii - o casă pe strada Ecaterina Teodoroiu); Frumuşani (obiective afectate de inundaţii - 2 case şi două gospodării pe strada Negoieşti).

Inundatii  Misiune contra cronometru incheiata cu succes | imaginea 2 Trebuie menţionat că exista pericolul, ca mai multe locuinţe din localităţile Olteniţa, Budeşti şi Frumuşani, care erau construite din chirpici (pământ), să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării, însă printr-o intervenţie eficientă, salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale situaţiilor de urgenţă.

100 de pompieri profesionişti s-au deplasat la solicitările venite prin 112, cu 9 autospeciale şi 13 motopompe şi au acţionat neîntrerupt pentru evacuarea apei din obiectivele afectate timp de aproximativ 15 ore.

În ciuda eforturilor prelungite şi a activităţilor specifice întreprinse pentru înlăturarea efectelor negative provocate de inundaţii, cadrele militare implicate în aceste misiuni, s-au retras de la numeroasele intervenţii, după multe ore de muncă şi condiţii dificile de lucru, cu satisfacţia muncii împlinite, restabilind starea de normalitate.

Toate acţiunile de intervenţie s-au desfăşurat sub conducerea inspectorului şef al I.S.U.J. Călăraşi – col. Popa Daniel Gheorghe, fiind solicitate pentru intervenţii grupa operativă şi efectivele din turele libere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.