Lacul de acumulare Lipoveni îşi cere, din nou, tributul în vieţi omeneşti

Vineri, 12 Iulie 2013Suceava

Lacul de acumulare Lipoveni isi cere  din nou  tributul in vieti omenesti | imaginea 1 Miercuri, 10 iulie a.c., la ora 18, Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi două echipaje de salvatori de la Detaşamentul Suceava, au intervenit în urma apelului pe 112, ce anunţa despre dispariţia sub apele lacului Lipoveni a unui tânăr în vârstă de 17 ani.

Căutările au început cu barca pneumatică şi cu accesoriile specifice acestui tip de misiune, după care, cu ajutorul unui sonar (un aparat destinat descoperirii şi determinării de la suprafaţă a obiectelor aflate sub apă) s-a limitat zona în care s-ar fi putut afla trupul tânărului.

Misiunea s-a desfăşurat până la miezul nopţii, iar pentru vizibilitate s-a folosit un balon special de iluminat.

Lacul de acumulare Lipoveni isi cere  din nou  tributul in vieti omenesti | imaginea 2 La solicitarea colonelului Dan Hoffman s-a luat hotărârea ca un echipaj de scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi să vină în sprijinul colegilor suceveni.

Joi, 11 aprilie a.c., misiunea s-a reluat la prima oră. Pompierii au marcat perimetrul indicat de martorii care au văzut ultima oară victima, dar şi în care au fost semnalate modificări semnificative pe sonar. După ce au făcut toate pregătirile necesare, scafandrii au început căutările din apropierea malului spre largul apei. Trupul lui I.M. a fost reperat, după circa jumătate de oră, la o distanţă de aproximativ 15 metri de dig. După ce a fost scos pe uscat, a fost predat organelor abilitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.