Tragedie pe A2, la km 37, pe calea I, în zona Fundulea

Miercuri, 03 Iulie 2013Călărași

Tragedie pe A2  la km 37  pe calea I  in zona Fundulea | imaginea 1 Echipaje profesioniste de pompieri militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit la un accident produs pe A 2, prin coliziunea unui autoturism Skoda cu o semi remorcă a unui autocamion staţionat pe banda de urgenţă.

Miercuri, 3 iulie a.c., ora 01.37, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe A 2, la km 37, calea I (sens de mers Bucureşti - Constanţa), pentru preluarea şi acordarea primului ajutor mai multor persoane implicate într-un grav accident rutier, soldat cu 5 victime, dintre care 3 decedate.

Potrivit relatărilor martorilor tragicului eveniment rutier, se pare că, în urma exploziei unei anvelope a autocamionului cu remorcă, aceasta s-a desprins de pe jantă şi a rămas pe carosabil, iar autoturismul marca Skoda (înmatriculat în judeţul Vâlcea), care venea din spate, a încercat să evite resturile anvelopei, lovind parapetul din stânga direcţiei de mers, ulterior fiind proiectat sub partea din spate a semiremorcii autocamionului.

Au rezultat din accident 5 victime (2 adulţi şi 3 copii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani). La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, echipajul S.A.J. Fundulea acorda ajutor medical în cazul a doi copii. O victimă de sex feminin (mama copiilor), Nadia S., în vârstă de 36 de ani, se afla pe bancheta din spate, pe partea stângă, fiind încarcerată.

Tragedie pe A2  la km 37  pe calea I  in zona Fundulea | imaginea 2 Echipajul de descarcerare a procedat la îndepărtarea uşii din spate a autovehiculului, cu ajutorul depărtătorului şi foarfecului hidraulic, au scos victima şi au predat-o unui echipaj SABIF(Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov), care a transportat-o la spitalul Sf. Pantelimon din capitală.

O altă victimă a tragicului accidentului, o persoană de sex masculin, Marius S., în vârstă de 35 de ani, conducător al autoturismului, se afla încarcerat pe scaunul din dreapta faţa (precizare: autoturismul era prevăzut cu volanul pe partea dreaptă).

S-a procedat la extragere şi în cazul acestuia, fiind îndepărtată portiera de pe partea dreaptă faţă a maşinii, folosindu-se echipamentul din dotare (depărtător şi foarfec hidraulic). Bărbatul a fost scos repede din vehicul de către pompieri, însă acesta prezenta leziuni incompatibile cu viaţa.

Tragedie pe A2  la km 37  pe calea I  in zona Fundulea | imaginea 3 Pe scaunul din stânga faţă se afla o altă victimă, un copil în vârstă de 5 ani. Pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au îndepărtat scaunul pe care se afla acesta, eliberând copilul aflat în stop cardio respirator şi cu traumatisme severe la cap, torace şi abdomen, pe care l-au predat echipajului de prim ajutor SMURD.

S-au iniţiat manevre de resuscitare, în sprijin venind la scurt timp şi un echipaj cu medic al SABIF (Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov).

Au continuat manevrele de resuscitare timp de aproximativ o oră şi 10 minute, însă fără rezultat, medicul declarând decesul copilului.

Ceilalţi doi copii, şi ei stare gravă, au fost preluaţi de autospeciale ale Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportaţi de urgenţă la un spital din Capitală.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.