Două minore și-au pierdut viața într-un incendiu

Duminică, 18 August 2013Botoșani

Doua minore si au pierdut viata intr un incendiu | imaginea 1 Un incendiu izbucnit, în după amiaza zilei de sâmbătă, 17 august a.c., într-o locuinţă de pe strada Ion Creangă din municipiul Botoşani, observat şi anunţat cu întârziere, s-a soldat cu decesul a două fete de 16 respectiv 2 ani.

Puţin înainte de ora 16.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuinţă de pe strada Ion Creangă din municipiul Botoşani. Persoana care a solicitat ajutorul susţinea că, în momentul izbucnirii incendiului, în locuinţă se aflau şase copii, patru dintre aceştia fiind scoşi de un vecin din casa cuprinsă de flăcări înainte de sosirea pompierilor, ulterior fiind preluaţi de autorităţile locale.

Doua minore si au pierdut viata intr un incendiu | imaginea 2 Două fetiţe de 16 respectiv 2 ani, erau de negăsit. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi două echipaje aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau casa şi o parte din acoperişul unei clădiri din imediata apropiere. Flăcările depăşeau patru metri, iar acoperişul casei era prăbuşit. Întrucât existau informaţii că cele două fetiţe nu au reuşit să iasă din clădire, pompierii au început căutările, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului. Cele două fete au fost găsite decedate, cea de 16 ani lângă uşa de la ieşirea din locuinţă, iar cea de 2 ani pe holul casei, lângă uşa de la dormitor.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 17 pompieri, mai bine de cinci ore. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jocului copiilor cu focul. Intervenţia a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în locuinţă care întreţinea arderea.

Doua minore si au pierdut viata intr un incendiu | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.