Firescul lucrurilor nu are un preț

Vineri, 02 August 2013Buzău

Firescul lucrurilor nu are un pret | imaginea 1 După-amiaza zilei de duminică, 28 iulie a.c., avea să-l transforme pe plt. maj. Viorel Avram, şeful echipajului de salvatori din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, în îngerul păzitor al unui băieţel de şase - şapte ani. Micuţul încerca să coboare cu bicicleta spre debarcaderul heleşteului din Parcul Crâng, situat în municipiul Buzău. O clipă de neatenţie a făcut ca, lovindu-se de marginea pontonului, puştiul să fie aruncat peste aceasta direct în apă.

Aflat în timpul liber la o plimbare cu familia în zona de agrement, colegul nostru a surprins acest incident şi, fără a sta pe gânduri, a sărit în ajutorul copilului care nu mai ieşea la suprafaţă.

Norocul a făcut ca, în ciuda mâlului şi algelor din apă, salvatorul buzoian să-l aducă la suprafaţă, dându-i şansa la viaţă. „Nu se vedea nimic în apă, aşa că am intuit locul în care l-aş putea găsi, am băgat capul şi mâinile cât de adânc am putut în apa tulbure şi, din fericire, am reuşit să-l prind şi-l scot afară”, îşi aminteşte Viorel Avram.

Firescul lucrurilor nu are un pret | imaginea 2 Calităţile native şi experienţa dobândită în exercitarea profesiei de pompier salvator l-au făcut ca, după ce s-a asigurat că băiatul este în afara oricărui pericol, să-l încredinţeze părinţilor săi, iar ulterior să se scufunde din nou în heleşteu, recuperând obiectul la care copilul ţinea atât de mult – bicicleta. Impresionaţi de gestul binefăcătorului lor, părinţii au dorit să-i mulţumească, încercând să-i ofere o sumă de bani în semn de recunoştinţă („I-am refuzat categoric, spunându-le că firescul lucrurilor nu are un preţ”, le-a spus Viorel Avram).

Cheia succesului pleacă din suflet. Deşi natura profesiei face ca, zi de zi, să vedem suferinţa în ochii semenilor, nobleţea menirii pentru care am optat, satisfacţia lucrului bine făcut şi recunoştinţa celor pe care îi salvăm, ne motivează, determinându-ne să fim mai buni.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.