Incendiu la fond forestier

Luni, 12 August 2013Suceava

Incendiu la fond forestier | imaginea 1 Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Detaşamentele de Pompieri Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Suceava şi Fălticeni, au intervenit cu un efectiv de 75 de militari, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de pădure, izbucnit în cursul zilei de vineri, 9 august a.c., în comuna Cîrlibaba, zona Valea Ţibăului, Masivul Muncei Lovrinzi. Terenul este proprietate particulară, aparţine lui Lupu H. şi este administrat de Ocolul Silvic Privat Alpina Borşa, din judeţul Maramureş.

Pompierii suceveni sunt ajutaţi de 10 colegi, cinci de la Staţia Vişeul de Sus şi cinci de la Garda de intervenţie Borşa, subunităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş.

Forţele implicate efectuează un şanţ perimetral de protecţie, îndepărtează elementele combustibile din perimetrul de ardere şi răcesc zona cu ajutorul vermorelelor. Incendiul a afectat resturi de exploatare forestieră, doborâturi şi vegetaţie uscată de pe o suprafaţă de aproximativ cinci hectare.

Incendiu la fond forestier | imaginea 2 Incendiul este localizat şi se lucrează pentru lichidarea lui.

Tot sâmbătă, 10 august a.c., două echipaje specializate pentru intervenţii la incendiile de pădure ale I.S.U. „Bucovina” Suceava, cu tehnică adecvată, s-au deplasat pentru a sprijini pompierii militari de la I.S.U. „Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş în acţiunea de stingere a focului izbucnit la fondul forestier din localitatea Borşa, Vârful Toroioaga, care a afectat aproximativ 200 de hectare.

Echipajele I.S.U. "Bucovina" Suceava intervin în continuare duminică, 11 august, a.c., pentru lichidarea incendiului din comuna Cîrlibaba, zona Valea Ţibăului, care a afectat resturi de exploatare forestieră, doborâturi şi vegetaţie uscată de pe o suprafaţă de aproximativ cinci hectare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.