Intervenția pentru lichidarea incendiului din Vârful Toroioaga - condusă chiar de inspectorul general al I.G.S.U. col.dr.Ion Burlui

Joi, 15 August 2013Maramureș
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Interventia pentru lichidarea incendiului din Varful Toroioaga  condusa chiar de inspectorul general al IGSU col dr Ion Burlui | imaginea 1 Incendiul izbucnit la fondul forestier al localității Borșa, Vârful Toroioaga, județul Maramureș, este departe de a lua sfârșit. Alături de pompieri, în lupta cu flăcările, se află, din dimineața zilei de sâmbătă, 10 august a.c. și inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență - col.dr.Ion Burlui care a preluat conducerea forţelor angrenate în misiunea de stingere a incendiului.

Intervenția se desfășoară la o altitudine de circa 1400 metri. În ajutorul pompierilor maramureșeni au sosit două echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava, specializate pentru intervenţii la incendiile de pădure, cu tehnică adecvată, conduse de primul adjunct al inspectorului şef, lt.col. Sorin Popovici.

Pentru a face față situației dificile, pompierilor li s-au alăturat jandarmi, silvicultori, pompieri voluntari, cadre ale poliţiei de frontieră, precum şi reprezentanți ai administrațiilor publice locale şi judeţene care au suplimentat transportul în zona de manifestare.

Interventia pentru lichidarea incendiului din Varful Toroioaga  condusa chiar de inspectorul general al IGSU col dr Ion Burlui | imaginea 2 Pentru eficientizarea misiunii de localizare şi lichidare a incendiului, forţelor de la sol le-au venit în sprijin două elicoptere ale Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, adaptate cu dispozitive speciale de stingere - Bambi-Bucket.

De asemenea, la fața locului se află și echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, întrucât în zonă există elemente de muniție rămasă neexplodată.

În seara zilei de duminică, 11 august a.c., inspectorul general al I.G.S.U., col.dr.Ion Burlui se afla alături de subordonații săi, în vârf de munte, acționând pentru lichidarea incendiului. Col.dr. Ion Burlui a declarat pentru "Agenda Pompierului": "Sunt aici de ieri dimineață, (sâmbătă, 10 august a.c. - n.r.) alături de echipaje de pompieri din Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu-Mare și Maramureș. În total la 450 de oameni, din care 100 jandarmi, 60 lucrători silvici, 15 din cadrul Inspectoratului General pentru Aviație, 15 pompieri voluntari de la diferiți agenți economici, 2 polițiști de frontieră, restul fiind pompieri (258 - n.r.). Incendiul este extins pe cca. 400 ha de pădure de rășinoase. Se intervine greu datorită terenului accidentat cu pante între 40 și 60 de grade, a lipsei surselor de apă și curenților turbionari. Se acționează atât aerian, din elicopter, cât și pedestru."

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.