Miriști cuprinse de flăcări

Joi, 29 August 2013Călărași

Miristi cuprinse de flacari | imaginea 1 Un echipaj profesionist de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a intervenit în localitatea Vlad Ţepeş, pentru lichidarea unui incendiu de mirişte de grâu, care se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul unei suprafeţe de aproximativ 6 hectare. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.

Vineri, 23 august a.c., ora 06.58, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Vlad Ţepeş, pentru stingerea unui incendiu de mirişte de grâu izbucnit la nivelul unui teren agricol, proprietate privată, aparţinând lui Walter D. La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul unei suprafeţe de circa 6 hectare de mirişte, focul extinzându-se cu rapiditate din cauza vântului şi ameninţând să cuprindă lanurile de floarea-soarelui, aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea. Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 10 minute.

În urma incendiului a ars mirişte de grâu pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare, neînregistrându-se pagube materiale, pompierii reuşind să evite în timp util propagarea focului la lanurile de floarea-soarelui. Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au intervenit pe raza localităţii, pentru lichidarea unui incendiu de mirişte de grâu, care se manifesta violent şi cu mult fum la nivelul unei suprafeţe de 12 hectare

Miristi cuprinse de flacari | imaginea 2 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea

În aceeași zi, la ora 15.42, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pentru stingerea unui incendiu de mirişte de grâu izbucnit la nivelul unei suprafeţe de aproximativ 12 hectare (10 hectare aparţinând unei societăţi cu profil agricol din localitate şi alte 2 hectare fiind proprietate individuală, aparţinând lui Marian I.). La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul suprafeţei de 12 hectare, vântul ajutând la propagarea arderii. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 30 de minute. La această intervenţie a participat şi primarul comunei Chiselet cu un tractor cu plug, care a efectuat brazde pentru a limita extinderea arderii. În urma incendiului au ars aproximativ 12 hectare de mirişte de grâu, neînregistrându-se pagube materiale.

Doar câteva ore mai târziu, la ora 18.28, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pentru stingerea unui incendiu de mirişte şi vegetaţie uscată de o suprafaţă de aproximativ 6 hectare (5 hectare mirişte şi un hectar cu vegetaţie uscată) izbucnit la nivelul unor terenuri ale cetăţenilor aflate în afara gospodăriilor. La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul a 6 hectare de mirişte şi vegetaţie uscată.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetaţiei uscate de pe lângă calea ferată. Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 45 de minute. În urma incendiului au ars mirişte şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare, neînregistrându-se pagube materiale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.