Scurtcircuit - cauză de incendiu

Joi, 29 August 2013Călărași

Scurtcircuit  cauza de incendiu | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit în localitatea Plevna, comuna Lupşanu, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuinţe.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător, pe fondul suprasolicitării

Pompierii profesionişti au reuşit în acest caz să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 5.000 de lei

Sâmbătă, 24 august a.c., ora 09.59, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Plevna, comuna Lupşanu, pe DN 3, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând Leancăi G. La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă şi cu fum dens la nivelul acoperişului şi la două camere ale locuinţei. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător (prelungitor), pe fondul suprasolicitării.

Scurtcircuit  cauza de incendiu | imaginea 2 Un echipaj specializat de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 55 de minute.

În urma incendiului au ars: elemente de mobilier din două camere şi aproximativ 100 de kg de materiale textile, acoperişul locuinţei, confecţionat din scândură şi învelit cu ţiglă, pe o suprafaţă de circa 25 de metri pătraţi, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 5.000 de lei, echipajul profesionist de stingere reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului şi la celelalte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.